انسان‌گرایی دیجیتال
  • خانه
  • آخرین اخبار
  • فعالیت‌ها
  • درباره
  • وبلاگ
  • تماس با ما
آذر ۱۰, ۱۴۰۲ by علیرضا صائبی

کتاب‌هایی درباره انسان‌گرایی دیجیتال

کتاب‌هایی درباره انسان‌گرایی دیجیتال
آذر ۱۰, ۱۴۰۲ by علیرضا صائبی

چشم‌اندازهایی بر انسان‌گرایی دیجیتال

انسان‌گرایی دیجیتال، جنبشی نوظهور است که به روابط پیچیده‌ انسان و ماشین در عصر دیجیتال می‌پردازد. این جنبش ضمن اذعان به ظرفیت‌های فناوری اطلاعات، به تهدیدات اجتماعی نظیر نقض حریم خصوصی، مسائل اخلاقی پیرامون هوش مصنوعی، خودکارسازی و از دست رفتن مشاغل، انحصارطلبی در فضای مجازی و حکمرانی اشاره می‌کند.

این کتاب (که بنا به گزارش سایت Springer تا کنون بیش از ۴۵۰,۰۰۰ مرتبه دانلود شده است) مجموعه‌ای از مقالات و دیدگاه‌های اندیشمندان نامدار از رشته‌های مختلف در مورد انسان‌گرایی دیجیتال است. نویسندگان این کتاب تأکید دارند که انسان‌گرایی دیجیتال باید تعامل پیچیده فناوری و انسان را با احترام کامل به حقوق بشر و با رویکرد دستیابی به زندگی و جامعه‌ای بهتر تحلیل کرده و مهم‌تر از آن، تحت‌تأثیر قرار دهد.

انسانگرایی دیجیتال

# شناسنامه کتاب

# درباره کتاب

# نمونه کتاب

نسخه فیزیکی از پیتزابوک
نسخه الکترونیکی از طاقچه
نسخه فیزیکی از ۳۰بوک (+تخفیف)

ویراستار ارشد کتاب:

پروفسور هانس ورتنر (Hannes Werthner) استاد بازنشسته تجارت الکترونیک در دانشکده انفورماتیک، دانشگاه تکنیک وین (TU Wien) است. او قبل از پیوستن به TU Wien چندین کرسی استادی در دانشگاه‌های اتریش و سایر دانشگاه‌های بین‌المللی داشت. تحقیقات ایشان در زمینه‌های مختلفی مانند سامانه‌های پشتیبانی تصمیم، تجارت الکترونیک، گردشگری الکترونیکی، سیستم‌های توصیه‌گر و اخیراً در تحلیل شبکه و متن‌کاوی است. علاوه بر تحقیق و تدریس، ایشان در شروع ابتکارات جدید مانند دانشکده دکتری انفورماتیک وین و مرکز i2c (مرکز نوآوری انفورماتیک) نقش موثری ایفا نموده‌اند. در حوزه گردشگری الکترونیکی، فدراسیون بین‌المللی فناوری اطلاعات و گردشگری (IFITT) جایزه یک عمر دستاورد گردشگری و فناوری به نام ایشان (جایزه Hannes Werthner) را به دانشگاهیان و متخصصان نامدار در این زمینه اعطا می‌کند.

موضوعات کلیدی و سرفصل‌ها

موضوعات کلیدی که در این کتاب مطرح شده را می‌توان به شرح زیر برشمرد:
• انسان‌گرایی دیجیتال یک رویکرد جدید به فناوری است که بر جایگاه انسان در مرکز تحولات دیجیتال تأکید می‌کند. این رویکرد تلاش می‌کند تا از فناوری به‌عنوان ابزاری برای بهبود زندگی انسان و جلوگیری از آسیب‌های احتمالی آن استفاده کند. این کتاب به مفاهیم اصلی انسان‌گرایی دیجیتال و تأثیر آن در حوزه‌های مختلف و متنوع طراحی و کاربردهای فناوری اطلاعات پرداخته است.
• چالش‌های دیجیتالی‌شدن و پیشنهادهایی برای مواجهه صحیح با آن‌ها: از جمله انحصار پلتفرم‌ها، اخبار جعلی، سوگیری الگوریتمی، و ازدست‌دادن حریم خصوصی.
• نقش هوش مصنوعی در تحول دیجیتال: در قالب توجه به تهدیدها و فرصت‌هایی که ورود هوش مصنوعی و به‌خصوص هوش مصنوعی مولّد در تحول دیجیتال پدید می‌آورد.
• آینده دموکراسی: چند مقاله در این کتاب تأثیرات ثبت و منفی دیجیتالی‌شدن بر دموکراسی را بررسی نموده و سعی می‌کنند به این سؤال بسیار مهم پاسخ دهند که توجه به مفاهیم انسان‌گرایی دیجیتال، چگونه باعث تقویت دموکراسی در خلال تحول دیجیتال می‌شود؟
• مسائل اخلاقی: بخش‌هایی از کتاب به این نکته می‌پردازد که دیجیتالی‌شدن چه مسائل اخلاقی جدیدی را به وجود آورده یا می‌آورد؟ مانند اینکه چه کسی باید مسئول تصمیمات گرفته شده توسط الگوریتم‌ها باشد و چگونه می‌توان از تبعیض الگوریتمی یا تبعیض نامشهود موجود در داده‌ها پیشگیری کرد؟
• نقش آموزش: آموزش باید برای آماده‌کردن افراد برای دنیای دیجیتال تغییر کند و مهارت‌های جدیدی را به آنها بیاموزد.
• حاکمیت دیجیتال: چند مقاله از کتاب به نقش تحول دیجیتال در جغرافیای سیاسی و مسائل حکمرانی می‌پردازد و بررسی می‌کند که چگونه تحول دیجیتال نیاز به چارچوب‌های جدیدی برای حاکمیت دیجیتال را به وجود می‌آورد تا از حقوق افراد در دنیای دیجیتال محافظت شود.

کتاب «چشم‌اندازهایی بر انسان‌گرایی دیجیتال» به همّت و پشتیبانی نشر کتاب وارش در بهار ۱۴۰۳ در یازده فصل به چاپ رسیده و با توجه به متن ساده و روان آن، می‌توان عموم علاقمندان به آینده فناوری و تاثیر آن بر جامعه را مخاطب این کتاب دانست. همچنین این کتاب برای دانشمندان، متخصصان و دانشجویانی که در زمینه‌های مختلف مرتبط با هوش مصنوعی، ماشین‌های هوشمند و انسان‌گرایی دیجیتال مشغول به فعالیت و تحقیق در حوزه‌‌هایی همچون فلسفه، علوم اجتماعی، علوم کامپیوتر، مهندسی و حقوق هستند، الهام‌بخش و کاربردی خواهد بود.

انسان‌گرایی دیجیتال
انسان‌گرایی دیجیتال یک رویکرد جدید به فناوری است که بر جایگاه انسان در مرکز تحولات دیجیتال تأکید می‌کند. این رویکرد تلاش می‌کند تا از فناوری به‌عنوان ابزاری برای بهبود زندگی انسان و جلوگیری از آسیب‌های احتمالی آن استفاده کند. این کتاب به مفاهیم اصلی انسان‌گرایی دیجیتال و تأثیر آن در حوزه‌های مختلف و متنوع طراحی و کاربردهای فناوری اطلاعات پرداخته است.
فصل اول: هوش مصنوعی، انسان و کنترل
این فصل، به بررسی تأثیر هوش مصنوعی بر زندگی انسان، چالش‌های مربوط به کنترل متقابل انسان و سیستم‌های هوشمند و پیامدهای اخلاقی و اجتماعی آن می‌پردازد.
فصل دوم: مشارکت و دموکراسی
این بخش به بررسی نقش فناوری‌های دیجیتال هوشمند در افزایش مشارکت مدنی شهروندان، دموکراسی و حاکمیت می‌پردازد. همچنین برخی چالش‌ها و فرصت‌های مرتبط با استفاده از فناوری برای افزایش مشارکت و شفافیت در فرایندهای تصمیم‌گیری بررسی می‌شوند.
فصل سوم: اخلاق و فلسفه فناوری
در این حوزه، مباحث اخلاقی مرتبط با توسعه و استفاده از فناوری‌های دیجیتال، مانند حریم خصوصی، عدالت، مسئولیت و ارزش‌های انسانی موردبحث قرار گرفته است.
فصل چهارم: فناوری اطلاعات و هنر
رابطه بین فناوری اطلاعات و هنر همواره از نقاط تأثیرگذار و کلیدی در جوامع بوده و این بخش به تأثیر فناوری‌های دیجیتال و هوشمند بر خلاقیت، بیان هنری و تأثیر آن در هویت فرهنگی می‌پردازد.
فصل پنجم: داده‌ها، الگوریتم و عدالت
در این فصل طی چند مقاله، چالش‌های مربوط به جمع‌آوری، تجزیه‌وتحلیل و استفاده از داده‌ها، نقش الگوریتم‌ها در پدیدآمدن رفتارهای اجتماعی یا فردی و عدالت در عصر داده موردبحث قرار می‌گیرند.
فصل ششم: قدرت پلتفرم
این بخش به بررسی قدرت و نفوذ پلتفرم‌های دیجیتال، تأثیر آنها بر جامعه و سیاست و چالش‌های مربوط به تنظیم و نظارت بر آنها می‌پردازد.
فصل هفتم: آموزش و مهارت‌های آینده
این فصل، به نقش فناوری در آموزش‌وپرورش، مهارت‌های موردنیاز در دنیای دیجیتال و چالش‌های مربوط به شکاف مهارت‌ها در عصر حاضر می‌پردازد.
فصل هشتم: ژئوپلیتیک و حاکمیت دیجیتال
این بخش به بررسی مسائل مرتبط با حاکمیت دیجیتال، رقابت‌های ژئوپلیتیکی در فضای آنلاین و نقش فناوری در روابط بین‌الملل می‌پردازد.
فصل نهم: سیستم‌ها، آزادی و جامعه
در این حوزه، به تأثیر سیستم‌های پیچیده و شبکه‌های اجتماعی بر آزادی‌های فردی، هویت جمعی و ساختارهای اجتماعی پرداخته می‌شود.
فصل دهم: درس آموختن از بحران کووید-۱۹
این بخش به بررسی نقش فناوری دیجیتال در دوران شیوع ویروس کووید-۱۹، چالش‌ها و فرصت‌های پیش روی جوامع و درس‌های آموخته شده از این بحران می‌پردازد.
فصل یازدهم: تحقق انسان‌گرایی دیجیتال
در این بخش، به ارائه چشم‌اندازی برای آینده انسان‌گرایی دیجیتال، چالش‌ها و فرصت‌های پیش رو و مسیر تحقق از جمله مواردی که در ظاهر آسان به نظر می‌آیند، اما پیچیدگی‌های زیادی بر سر راه تحقق آن‌هاست، پرداخته می‌شود.

نمونه کتاب «چشم‌اندازهایی بر انسان‌گرایی دیجیتال»

Previous articleهوش مصنوعی: ایالات متحده و چین - رقابت یا همکاری؟هوش مصنوعی: ایالات متحده و چین – رقابت یا همکاری؟Next article خلاصه مصوبات اصلاحی قانون هوش مصنوعی اروپاخلاصه مصوبات اصلاحی قانون هوش مصنوعی اروپا

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

20 − 6 =

پست های اخیر

انسان گرایی دیجیتال – کنفرانس علوم و تحقیقات میان‌رشته‌ایفروردین ۲۳, ۱۴۰۴
استعمارزدایی از آینده – علم کامپیوتر دیگر مانند گذشته فقط علم یا مهندسی نیستفروردین ۹, ۱۴۰۴
قانون‌گذاری فضای دیجیتال – چالش‌های ساماندهی به جهان در حال تغییرفروردین ۹, ۱۴۰۴

دسته‌ها

  • اخبار
  • چندرسانه‌ای
  • دسته‌بندی نشده
  • سخنرانی
  • گزارش‌ها
  • مقالات و کتب

اطلاعات

  • ورود
  • خوراک ورودی‌ها
  • خوراک دیدگاه‌ها
  • وردپرس

برچسب‌ها

caidp deepseek EU AI Act OKF آموزش آموزش فناوری اطلاعات آموزش متخصص کامپیوتر اتحادیه اروپا اخلاق هوش مصنوعی استعمار دیجیتال استعمالزدایی دیجیتال اطلاعات نادرست انسانگرایی دیجیتال بازار کار بیانیه انسانگرایی دیجیتال جامعه انسانگرا حاکمیت حاکمیت دیجیتال حق حاکمیت حقوق بشر حکمرانی حکمرانی دیجیتال دروغ دموکراسی دیپ سیک رهنمودهای هوش مصنوعی سخنرانی انسانگرایی دیجیتال سیاستگذاری هوش مصنوعی فلسفه قانون هوش مصنوعی اتحادیه اروپا قانونگذاری دیجیتال قوانین هوش مصنوعی مشاغل معرفی کتاب مقدمه انسانگرایی دیجیتال مهارتهای آینده نقشه راه انسانگرایی دیجیتال هوش مصنوعی هویت دیجیتال وبینار انسانگرایی دیجیتال پایداری زیست محیطی چشم اندازهایی بر انسانگرایی دیجیتال کار بدون شغل کتاب انسانگرایی دیجیتال کنفرانس علمی

تماس با ما

لطفا دیدگاه‌ها، نظرات و پیام‌های خود را از طریق راه‌های ارتباطی زیر برای بخش فارسی هم‌اندیشی انسان‌گرایی دیجیتال ارسال فرمایید.
00989123408695
dighum.ir@gmail.comhttps://dighum.ir
شما در تمامی ایام هفته‌ می‌توانید پیام‌های خود را از طریق راه‌های ارتباطی مذکور در سایت ارسال فرمایید.

پست های اخیر

انسان گرایی دیجیتال – کنفرانس علوم و تحقیقات میان‌رشته‌ایفروردین ۲۳, ۱۴۰۴
استعمارزدایی از آینده – علم کامپیوتر دیگر مانند گذشته فقط علم یا مهندسی نیستفروردین ۹, ۱۴۰۴
قانون‌گذاری فضای دیجیتال – چالش‌های ساماندهی به جهان در حال تغییرفروردین ۹, ۱۴۰۴
تمامی حقوق این وب‌سایت برای هم‌اندیشی انسان‌گرایی دیجیتال محفوظ است.

پست های اخیر

انسان گرایی دیجیتال – کنفرانس علوم و تحقیقات میان‌رشته‌ایفروردین ۲۳, ۱۴۰۴
استعمارزدایی از آینده – علم کامپیوتر دیگر مانند گذشته فقط علم یا مهندسی نیستفروردین ۹, ۱۴۰۴
قانون‌گذاری فضای دیجیتال – چالش‌های ساماندهی به جهان در حال تغییرفروردین ۹, ۱۴۰۴

دسته‌ها

  • اخبار
  • چندرسانه‌ای
  • دسته‌بندی نشده
  • سخنرانی
  • گزارش‌ها
  • مقالات و کتب

اطلاعات

  • ورود
  • خوراک ورودی‌ها
  • خوراک دیدگاه‌ها
  • وردپرس